Організатори марафону в Берліні очікують 35000 учасників

Організатори сподіваються, що у Берлінському марафоні у вересні цього року візьмуть участь до 35000 бігунів в рамках пілотного проекту в Німеччині щодо пом’якшення заходів проти коронавіруса.

На спільній прес-конференції сенат Берліна і організатори марафону виклали плани проведення перших двох тестових змагань – 10-кілометрового забігу в липні і напівмарафону через місяць.

Якщо все піде добре і число інфікованих залишиться низьким, 26 вересня відбудеться Берлінський марафон. Бігуни повинні будуть або довести, що вони були повністю вакциновані, або пройти тест AKP в рамках програми гігієни, яка ще не була схвалена органами охорони здоров’я в столиці Німеччини.

«Не факт, що Берлінський марафон відбудеться, але ймовірність є. Якщо число інфікованих продовжить знижуватися, затвердження пілотного проекту цілком можливо»,- сказав сенатор від Берліна Андреас Гайзе. Бігунів буде на 10000 менше, ніж кількість учасників Берлінського марафону в 2019 році – останнього перед скасуванням забігу в минулому році через пандемію.

Офіційний світовий рекорд в чоловічому марафоні був встановлений в німецькому місті в 2018 році, коли кенійец Еліуд Кіпчоґе пробіг дистанцію 42 195 км за 2 години 1:39 хвилини. Три найшвидших результати в чоловічому марафоні були встановлені саме в Берліні.