Греція звинуватила Туреччину в підриві стабільності в Східному Середземномор’ї

МЗС Греції звинуватило Туреччину в провокуванні і підриві стабільності в Східному Середземномор’ї після рішення Анкари розширити свою сейсморозвідку в спірному районі.

«Туреччина продовжує старанно працювати, як фактор руйнування і нестабільності в регіоні, ігноруючи заклики до діалогу і посилюючи провокації, щоб зайти в глухий кут, підриваючи безпеку і стабільність в регіоні після того, як міжнародне співтовариство почне діяти». Про це йдеться в повідомленні відомства.

У міністерстві додали, що Афіни не піддадуться вимаганню та продовжать роботу з делімітації своїх кордонів з усіма країнами регіону.

Туреччина вже двічі розширювала свою розвідувальну діяльність в Орук Рейс. Останнє продовження закінчилося в понеділок увечері, після чого Анкара опублікувала нове оголошення про продовження дослідження до 12 вересня.

Турецько-грецька напруженість в східному Середземномор’ї загострилася після того, як Анкара на початку серпня почала розвідувальне буріння в водах, на які претендує Греція. Афіни вважають цю територію своєю винятковою економічною зоною і мобілізували свої збройні сили для підвищення готовності, обіцяючи захистити свої суверенні права всіма необхідними засобами.