Німеччина призупиняє свої програми для біженців через коронавірус

Німеччина призупиняє свої програми для біженців через коронавірус. Канцлер Ангела Меркель заявила в спеціальному зверненні, що перед країною стоїть найбільша проблема з часів Другої світової війни.

Незвичайні телевізійні звернення не характерні для Меркель, тому це показало, наскільки серйозна ситуація в Німеччині.

Вона закликає дотримуватися всіх заборон і припинити соціальні контакти.

“В даний час тільки відстань є ознакою занепокоєння”, – сказала Ангела Меркель.

У Німеччині налічується 12 000 інфікованих коронавірусом, а 31 з них помер. Вірусологи попереджають, що якщо поширення коронавірусу не буде контролюватися, число заражених може досягти 10 мільйонів протягом наступних трьох місяців.

Багато провінцій вжили жорстких заходів. Дитячі садки, школи, театри і кінотеатри закриті. Працюють тільки продуктові магазини, лікарні та аптеки.

У продуктових магазинах вже багато чого не вистачає. Наприкінці дня вони майже порожні. У магазинах є певна місткість, і якщо вони заповнюються, інші люди чекають в черзі зовні, зберігаючи відстань в один метр між кожним в черзі.

Питання про самоізоляцію в Німеччині також піднімалося, тому що на тлі лякаючої статистики є підлітки, які збираються в парках.

Велика кількість іноземців, які проживають в Німеччині, вирішили відправитися в місця свого народження, що призвело до черг на кордоні. На німецько-польському кордоні затор досяг 60 км.