Німеччина не схвалить “Північний потік-2” як мінімум до середини 2022 року

Як повідомляє AFP, процес затвердження газопроводу “Північний потік-2” із Росії до Німеччини, ймовірно, затягнеться до другої половини 2022 року.

“Влада Німеччини чекає, коли швейцарський оператор трубопроводу Nord Stream 2 AG представить документи для відновлення процесу сертифікації”, – заявив на прес-конференції генеральний директор BNetzA Йохен Хоманн.

Потім він додав, що трубопровід також має бути схвалений Європейською комісією, що означає, що рішення не буде прийматися в першій половині року.

“Північний потік-2” був завершений у вересні, але BNetzA зупинила процес затвердження в Німеччині у листопаді, заявивши, що він повинен відповідати німецькому законодавству, перш ніж він може бути сертифікований.

Крім того, на цьому тижні новий уряд Німеччини пригрозив заблокувати трубопровід, якщо Росія вторгнеться в Україну на тлі побоювань, що зростають, з приводу пересування російських військ на кордоні.

“У разі подальшої ескалації цей трубопровід не може бути запущений”, – попередила міністр закордонних справ Німеччини Аналена Бурбок.