14-річний підліток з призом в 25000 доларів за відкриття молекули-вбивці COVID-19

14-річна Аніка Себролу з Фріско, штат Техас, виграла конкурс 3M Young Scientist Challenge, а також приз в розмірі 25000 доларів. Вона отримала нагороду за відкриття, яке може забезпечити потенційну терапію COVID-19.

У винаході Аніки використовується метод комп’ютерного моделювання для виявлення провідної молекули, яка може вибірково зв’язуватися з шипом глікопротеїну вірусу SARS-CoV-2. «За останні два дні я бачила багато реклами свого проекту в ЗМІ, тому що він відображає наші колективні надії покласти край цій пандемії. Я, як і всі інші, хочу скоріше повернутися до її нормального життя”,- сказала Анніка CNN.

Анніка сказала, що вона була натхненна на пошук потенційних ліків від вірусів після того, як дізналася про пандемію грипу на початку 20-го століття і з’ясувала, скільки людей помирає щороку в Сполучених Штатах, незважаючи на щорічні щеплення і ліки від грипу на ринку.

«У Анніки питливий розум, і вона використовує свою цікавість, щоб задавати питання про вакцину COVID-19», – сказала CNN доктор Сінді Мосс, суддя конкурсу 3M Young Scientist Challenge. «Її робота була всебічною, і вона переглянула безліч баз даних. Вона також розвинула розуміння інноваційного процесу і є майстром комунікативної діяльності. Її готовність використовувати свій час і талант, щоб зробити світ кращим, вселяє в нас надію».