Через повінь 30 000 чоловік в Німеччині залишилися без води і електрики

“У постраждалих від повені районах Західної Німеччини близько 30 000 чоловік, як і раніше, позбавлені доступу до електрики і питної води”, – повідомляє Deutsche Welle. Інформацією з цього приводу на німецькому телебаченні RTL поділилася Сабін Лакнер зі Служби технічної підтримки THW, яка працює в зоні лиха.

За словами Лакнер, на даний час співробітники і волонтери THW на місцях в основному зайняті підготовкою умов для повернення людей до своїх домівок, які їм довелося терміново покинути. Фахівці перевіряють стійкість уцілілих будівель, наявність газу, води і електрики, а також справність каналізації.

Крім того, рятувальники намагаються поповнити запаси питної води за рахунок очищення річки.

Станом на вчорашній день число загиблих в результаті руйнівної повені досягла 179 осіб. У землі Північний Рейн-Вестфалія загинуло 47 осіб, а в землі Рейнланд-Пфальц – 132 людини. Кризові штаби провінційних урядів розробляють план дій на випадок підтвердження прогнозів синоптиків і випадання нових опадів.

Міністр внутрішніх справ землі Рейнланд-Пфальц Роджер Левенц сказав, що для населення вже підготовлені притулки в безпечних місцях.

Північний Рейн-Вестфалія також готується до нових дощів. Міністерство внутрішніх справ провінції видало наказ, що вимагає від поліції і пожежних служб підвищеної готовності.