99% пацієнтів у відділеннях інтенсивної терапії не пройшли вакцинацію

За словами Катімеріні, влада Греції оголосила про 2604 нових випадків коронавіруса і 5 випадків смерті за останні 24 години. Одинадцять з них – туристи, перевірені після прибуття до країни. Таким чином, загальна кількість підтверджених випадків коронавіруса в Греції на даний момент становить 469 042 людини, з них 12 875 осіб померли.

Тим часом, на прес-конференції в четвер член експертної комісії МОЗ професор Вана Папаевангелу заявила, що 99 відсотків пацієнтів у відділеннях інтенсивної терапії не були вакциновані або вакциновані лише частково від коронавіруса. Вона також попередила, що варіант Delta в 44 рази більше заразний, ніж вихідний вірус. У четвер в Греції зареєстровано 219 випадків зараження варіантом Delta.

“Влада країни оновили карту Covid, поставивши кілька регіонів і островів на більш високий рівень ризику. Зміни на епідеміологічній карті країни з’явилися після сьогоднішнього засідання комітету епідеміологів”, – повідомив глава Служби цивільного захисту Нікос Хардаліас.

Муніципалітет Міконосу продовжує перебувати під посиленим епідеміологічним наглядом. Сьогодні до нього приєдналися Пієрія, Кардица, Ахайя, Коринф, Лассіті і муніципалітети Закінтос, Лерос, Північний Корфу, Центральний Корфу, Південний Корфу, Кос, Мітіліні, Західний Лесбос, Сіфнос, Серіфос, Мілос, Трізіне, Антипарос і Родос.