Не на одній Польщі для українців світ клином зійшовся

Українські трудові мігранти не зациклюються на одній Польщі, тим більше, що великі можливості працевлаштування надають країни Балтії, зокрема Естонія.

Все частіше, хоча звичайно, не в таких масштабах, як в Польщі, українські трудові мігранти починають звертати увагу на країни Балтії, які поступово стають альтернативними напрямками трудової міграції для наших співгромадян. Так, наприклад, в Естонії українці отримали в три рази більше тимчасових посвідок на проживання, ніж всі трудові мігранти з усіх країн разом узятих.

Департамент поліції і прикордонної охорони Естонії за підсумками першого півріччя 2018 року видав близько тисячі видів на проживання українцям.

вид на жительство в Эстонии

Більше 10 тисяч дозволів на короткострокову роботу терміном до 12 місяців видано українським трудовим мігрантам, які знайшли вакансії на естонських підприємствах і фірмах, що становить 80 відсотків від чисельності всіх трудових мігрантів, які приїхали до Естонії з початку цього року.

Естонське міністерство внутрішніх справ, спираючись на тенденції трудової міграції в країні, зробило прогноз, що до кінця 2018 року кількість офіційних трудових мігрантів в Естонії складе 22 тисячі осіб. Це число буде в три рази більше в порівнянні з 2017 роком.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про суттєве спрощення процедури працевлаштування у Фінляндії для громадян країн, які не є членами ЄС.

Джерело: www.eurabota.ua

09.10.2018