«Тіла буквально викидали на стелю». Літак Air Canada здійснив на Гаваях аварійну посадку

Аварійна посадка літака Air Canada на Гаваях. Причиною була сильна турбулентність. 9 осіб серйозно поранено. Лікарі надали допомогу в загальній складності 37 людям. Машина летіла з Ванкувера в Сідней.
На борту Boeing 777 було 269 пасажирів і 15 членів екіпажу. Після проходження Гавайських островів машина потрапила в сильну турбулентність. Вона була перенаправлено в аеропорт в Гонолулу, де вона благополучно приземлилася.
Спочатку представник Air Canada Анжела Мах повідомила, що 35 осіб отримали легкі поранення. Однак пізніше з’ясувалося, що дев’ять чоловік були госпіталізовані через серйозні травми. Через кілька годин у лікарні залишилася тільки одна людина.
Зі свідчень пасажирів стало відомо, що літак раптово опинився в зоні дуже сильної турбулентності. У якийсь момент він, ймовірно, впав вертикально приблизно на 30 метрів, і удар був настільки сильним, що люди, які не були пристебнуті ременями безпеки, вилетіли з крісел і вдарилися головою об стелю. Сумки випали з відсіків ручної поклажі, впали кисневі маски. Все це відбулося на висоті майже 11 000 метрів.
«Я спав і раптом прокинувся, літак почав падати вниз»,- сказав один з пасажирів пресі. «Спочатку я подбав про те, щоб мої діти були пристебнуті ременями. Потім я побачив тіла, які буквально викидали на стелю»,- додав він. «Це було жахливо, всюди була кров, діти плакали. Не можна придумати найгірше місце, де ви можете застрягти без можливості порятунку»,- сказав інший пасажир.