Німеччина вже на завершальному етапі виконання міграційної програми ЄС

Програма Європейського Союзу про перерозподіл біженців наказувала Німеччини прийняти 27 000 мігрантів, однак на практиці це число виявилося набагато менше – трохи більше 10 000 чоловік.

беженцы в германииПредставники міністерства внутрішніх справ Німеччини заявили, що фактично прийом біженців за міграційної програмі Євросоюзу практично завершений, про це повідомило DW. Майже втричі менше виявилося число мігрантів, які повинна була прийняти Німеччина: близько 5 000 чоловік прибуло з Італії та Греції. Число мігрантів, у яких виявилися обгрунтовані причини для того, щоб отримати можливість переїзду в Німеччину виявилося значно менше, ніж передбачалося при складанні програми, зазначає DW.

Тих хто підходить під критерії на переселення в Німеччину в Італії залишається ще близько 3 000 чоловік, а в Греції практично не залишилося прохачів притулку.

Зменшення числа мігрантів пов’язано з тим, що були змінені умови, за яких надавалося притулок. У минулому році Німеччина і Австрія виступили за скорочення нелегальної міграції в країни ЄС і посилення зовнішніх кордонів.

Джерело rbc.ua
02.02.2018