У всіх ID-карти країн ЄС можуть додати цифровий відбиток пальців

У Єврокомісії пропонують у всіх ID-карти країн ЄС додати відбитки пальців.

Комиссар ЕС по внутренним делам Димитрис Аврамопулос

Цю важливу новину у своєму інтерв’ю виданню повідомив комісар ЄС з внутрішніх справ Дімітріс Аврамопулос.

Керівництво Європейського союзу має намір кардинально змінити ситуацію в боротьбі з підробленими посвідченнями особистості, тому пропонується додати у них відбитки пальців власника ID-картки. На сьогоднішній день внесення відбитків пальців посвідчення особи є справою добровільною.

Таке кардинальне пропозицію вводиться з метою захистити жителів країн ЄС від постійної загрози нових терористичних атак, яких протягом останніх років було чимало.

Вже більше двох років Єврокомісія поетапно вводить нові пропозиції, спрямовані на підвищення безпеки в країнах ЄС. Кінцева мета –виявляти потенційних злочинців на ранній стадії, щоб запобігти терористичні атаки.

Заходи, які були вжиті за ці роки принесли результати. Створені мережі баз даних, інтенсивно моніториться Інтернет, відомства безпеки країн розширюють співробітництво і обмін інформацією.

Відповідно до пропозиції Єврокомісії, ідентифікаційні картки у всіх державах-членах Європейського союзу обов’язково повинні мати цифровий відбиток пальців та інші біометричні дані власника.

«Ми повинні закручувати гайки до тих пір, поки не буде місця для терористів або злочинців і не буде коштів для здійснення нападів. Це означає, що вони повинні бути позбавлені доступу до грошей, підробленими документами, зброї і вибухівки, і щоб вони не могли перетнути наші кордони непоміченими», – сказав Аврамопулос.

В даний час внесення відбитків пальців документ, що посвідчує особу, у більшості країн є добровільним рішенням.

Джерело: www.eurabota.ua