ЄС підтримує реформу працевлаштування, запропоновану президентом Франції

Європейський союз 1 березня прийняв попередню угоду про посилення правил зайнятості для працівників, які приїжджають в більш багаті країни на роботу, про це повідомляє Reuters.

Президент Франції Еммануель Макрон очолив ініціативу реформувати систему, відому як «надіслані працівники», щоб погасити невдоволення серед своїх виборців, стверджуючи, що вона підриває зарплати і соціальні стандарти в багатших країнах ЄС.

 Президент Франции Эммануэль Макрон трудовая реформа

В даний часпрацівники з більш бідних країн Євросоюзу можуть працювати в інших державах-членах за контрактами, які тільки мають гарантувати мінімальну заробітну плату приймаючої країни, в той час як витрати на соціальне страхування набагато вище в західних країнах, таких як Франція.

«В основі нашої пропозиції лежить принцип рівної оплати за рівну працю в одному і тому ж місці, і тепер ми підтверджуємо це в законодавстві», – сказала на прес-конференції комісар ЄС з соціальних питань Маріанна Тіссен, вона відмовилася дати докладну інформацію про попередній угоді, перш ніж повідомляти про це національним урядам ЄС. Операція повинна дістати схвалення урядів держав-членів та інституцій ЄС, щоб стати законом.

Більш бідні країни-члени ЄС на східному комуністичному сході неохоче міняють систему, яка давала їм конкурентну перевагу перед більш багатими сусідами і дозволяла своїм громадянам за кордоном заробляти більше, ніж удома.

«Учасникам переговорів вдалося подолати різницю між Сходом і Заходом, лівими і правими, а також роботодавцями і працівниками», – сказала Агнеса Жонгирий, парламентер від імені Європейського парламенту, який також відмовився надати детальну інформацію про угоду.

Джерело www.eurabota.ua