Центральна і Східна Європа, на думку Moody’s, наздожене решту ЄС

Агентство очікує, що регіон буде продовжувати рости швидше, ніж середній показник по всьому Європейському союзу, завдяки зростанню споживання домашніх господарств і відновленню інвестицій.

Агентство Moody's

Міжнародне рейтингове агентство Moody’s повідомило в своїй доповіді, що «динамічний ведення домашніх господарств і подальше відновлення інвестицій будуть продовжувати стимулювати зростання в регіоні. Це допоможе ще більше скоротити розрив у доходах між Центральною та Східною Європою та іншою частиною ЄС», – сказала Даніела Ре Фрашини з Moody’s.

Moody’s очікує, що в 2018 році регіон Центральної і Східної Європи буде зростати швидше, ніж середні показники по ЄС, а також в середньому по єврозоні. Тим не менш, темпи зростання в більшості країн сповільнюються до рівня 3-4%, оскільки очікується невелике уповільнення зростання зони євро і початок жорсткості грошово-кредитної політики в деяких країнах регіону. Агентство додає, що на потенціал регіону для зростання негативно впливають структурні проблеми, такі як демографічні проблеми і брак робочої сили.

Джерело openiazoch.zoznam.sk
21.01.2018