Заповзятливі і талановиті люди можуть отримати посвідку на проживання у Фінляндії

Підприємцям з інших країн, які приїхали до Фінляндії з метою створення нового бізнесу, з квітня цього року буде надаватися спеціальний вид на проживання, інформує Yle.

предприниметели

Для того, щоб отримати таку можливість, потенційні підприємці повинні запропонувати на розгляд перспективні і потенційно успішні бізнес-ідеї. Програма розроблена фінським урядом для всіх людей, які приїжджають з інших країн світу.

Для розгляду надійшли від кандидатів пропозицій будуть залучені експерти компанії Business Finland. Фахівці будуть оцінювати шанси запропонованих бізнес-ідей наскільки вони великі для того, щоб дати хорошу прибуток у перспективі як на місцевому, так і на міжнародному ринку. Компанія поки не може назвати кількість видів на проживання, оскільки ще немає даних про те, скільки людей захочуть взяти участь у програмі.

Представник компанії Юка Хяюрюнен впевнений, що з допомогою креативних підприємців, які висловлять бажання взяти участь у програмі, фінська економіка зможе отримати великий імпульс для подальшого розвитку.

Фахівець компанії відзначає, що робота по залученню креативних, енергійних людей повним ходом йде у Франції, Великобританії, Данії, Нідерландах, Естонії, Фінляндія просто зобов’язана приєднається, інакше може втратити великі можливості розвитку інноваційних підходів у різних секторах економіки.

Компанія Business Finland була створена на початку 2018 року. Для цього було проведено злиття фінського державного агентства Tekes і компанії Finpro. Основним завданням нової організації – аналіз нових бізнес-ідей, після чого підприємці отримують державне фінансування на їх реалізацію.

Джерело www.eurabota.ua