Які вакансії для жінок у Польщі затребувані

У сусідній державі вакансії для жінок у Польщі користуються попитом і популярністю.
Вакансії на ринку праці, які заповнюють українські жінки, завжди користувалися популярністю в Польщі. Багато країн з радістю запрошують до співпраці українок, але як показує статистика, найбільш часто наші жінки їдуть у Польщу.

У цю країну простіше зробити візу українським громадянам. Вакансії, які пропонують українським жінкам у Польщі діляться на дві категорії – без досвіду і з досвідом роботи.

Популярні вакансії для жінок в Польщі без кваліфікації.

Велика категорія жінок – кандидаток роботи за кордоном шукають роботу без кваліфікації, тому що не мають спеціальної освіти або сертифікатів, які вимагає іноземний роботодавець. Як показує статистика трудовий ринок Польщі зацікавлений не лише фахівців, але і в простих робітників без кваліфікації:

Ще можна навести приклади та інших видів робіт, на які візьмуть українських громадянок без кваліфікації при єдиному умови? бажання працювати.

Доступні вакансії для жінок у Польщі на сезонних роботах

На першому місці це вакансії на сезонні роботи, на які найчастіше їдуть громадяни України. Починаючи з раней весни з’являються багато вакансій для жінок у Польщі на:

  • обрізку дерев;
  • висадку молодих дерев;
  • прополку розсади;
  • збір полуниці;
  • збір черешень;
  • збір малини;
  • збір яблук;
  • прибирання капусти та інших овочів.

вакансии для женщин  в Польше на сборе урожая

Всю роботу роблять приїжджі з нашої країни. В основному на городні роботи їдуть люди з сільської місцевості. Оплата такої праці від 6,5-7 злотих на годину і може досягти найбільше до 10-13 польських злотих/годину. Тимчасова робота в сільському господарстві на якій Ви можете працювати як легальним так і не легально, в основному приваблює людей хорошими заробітками, безкоштовним житлом, дуже часто безкоштовним харчуванням. Але основною перевагою цієї праці є те, що Ви відпрацювавши сезон можете пристойно заробити.

На другому місці робота для українок без кваліфікації в якості покоївок.

Все частіше можна зустріти молодих дівчат і жінок старше 40 років, які хочуть поїхати на прибирання приміщень в Польщу:

  • готелі;
  • приватні будинки;
  • хостели;
  • ресторани.

Работа в Польше вакансии для женщин в сфере обслуживания

На сьогоднішній день польські роботодавці охоче шукають на прибирання мешканок нашої країни. Переваги цієї вакансії безкоштовне проживання та харчування, транспорт не витрачаєтесь так як живете там, де працюєте. Зарплата за годину 8-13 злотих, а також можливий виробок на акорд. Умови праці у більшості випадків хороші, можлива робота вахтою.

Фото 2. Робота для жінок покоївками в польських готелях

Робота в Польщі вакансії для жінок з низькою кваліфікацією легально

Якщо кандидат претендує на роботу в Польщі та його цікавить вакансія для жінок з низькою кваліфікацією це не означає, що такі працівники отримують невелику зарплату або такі вакансії непопулярні в Польщі. Найчастіше на біржах праці можна зустріти в сусідній державі для жінок вакансію доглядальницею або як поляки називають опікункою для літніх людей. Великим плюсом цього заняття буде безкоштовне проживання та харчування. Це пов’язано з тим, що доглядальниця проживає разом з людиною, за якою доглядає. Опікунам надається два або один вихідний, але є вакансії коли опікунки працюють без вихідних.

вакансии для женщин в Польше, работа сиделкой

Ставка в місяць від 1600 до 4000 злотих. Сума зарплати залежить від людини, у якого працює опікун, групи інвалідності людини вимагає догляду. Робота вахтою дуже часто 2/2 або 3/3 місяця.
Мінуси професії опікунки:

  • постійний догляд за людьми похилого віку або інвалідами;
  • ненормований робочий день;
  • фізичне навантаження (деякі підопічні не пересуваються самостійно);

Багато з бабусь і дідусів, які потребують догляду, не розуміють українську або російську мову. Тому працівниці повинні розмовляти польською мовою, а також доглядальниця бере на себе відповідальність за прийом і дозування ліків.

 

Кваліфікована робота в Польщі вакансії для жінок з України

На першому місці робота в Польщі це вакансії для жінок з України на заводах і фабриках. Упаковка, фасування, сортування, контроль якості та це ще не вся робота яку роблять українки стоячи біля конвеєра або за робочою машиною на виробництві.
Такі пропозиції включають в себе платне житло за яке платить працівник, транспорт оплачуєте ви або роботодавець.

 Вакансии для женщин в Польше на швейной фабрике

Харчування буває за свій рахунок, але на деяких підприємствах можливі обіди за рахунок роботодавця. Заробітна плата коливається від 9 до 16 злотих в годину. Для жінок які працюють на польських заводах чи фабриках разом з отриманої вакансією існує можливість отримати картку побуту або зробити вигляд на проживання. Це хороший варіант для жінок, яким потрібна постійна зайнятість за кордоном.

На другій позиції для українських жінок?здобувачок роботи в Польщі вакансія кухаря. На цю вакансію завжди шукають професіоналів з утворенням кухаря або без освіти на посаду помічником кухаря. Головна умова для кухаря готувати смачно, швидко та з любов’ю, поляки це цінують.

Работа для женщин в Польше кондитером, поваром

Чим приваблива вакансія кухаря? Дуже часто пропонують безкоштовне проживання та харчування. Заробітки від 10 до 18 злотих в годину, можливість працює позмінно. Можна навчитися багато нового, так як деякі ресторани висилають вчитися своїх робітників в інші країни Європи (Німеччина, Чехія тощо) і навіть у США. Можна зробити собі картку побуту бо роботодавці зацікавлені в постійних кваліфікованих працівниках.
Поради: для професії кухаря медична книжка обов’язкове.

Фінансова оцінка вакансій для жінок у Польщі

Середня, мінімальна і максимальна оцінка праці жінок на різних вакансії в Польщі в залежності від професії зведена в таблиці.

 

 
Є й інші затребувані вакансії для жінок у Польщі:

  • няні;
  • офіціанти;
  • бармени;
  • продавщиці;
  • перукарі;
  • косметологи;
  • медсестри;

Яку вибрати роботу в Польщі і вакансію кожна жінка повинна визначитися самостійно в залежності від кваліфікації і бажання заробити.
Поради: перед початком роботи поцікавтеся щодо авансу. Таке прохання дасть можливість перевірити роботодавця щодо довіри до свого працівника.

Заробітна плата

Назва роду діяльності:

Найменша заробітна плата

злотих/годину

Середня заробітна плата

злотих/годину

Найвища заробітна плата

злотих/годину

зезонные роботи

5

8

10

робота на заводах і фабриках

6

10

17

рорничная

8

10

13

повар

10

12

15

зиделка, опікунка

8

11

13