Тюремне ув’язнення для двох шахраїв, які видавали себе за французького міністра

За словами Франса, два шахрая, що зображували з себе міністра закордонних справ Франції Жана-Іва Ле Дріана, були засуджені до 11 і 7 років позбавлення волі, за те, що їм вдалося накопичити мільйони євро за допомогою шахрайських схем.

Вирок був винесений 54-річному Гилберту Шіклі і 35-річному Ентоні Лазаревичу відповідно. Перша людина, на додаток до 11 років, була засуджена до штрафу в розмірі 2 мільйонів євро. Другий, крім 7 років в’язниці, також був засуджений до виплати штрафу в розмірі одного мільйона євро.

Двоє чоловіків з 2015 по 2017 рік представилися як Ле Дріан, який спочатку займав пост міністра оборони, а потім став міністром закордонних справ. Вони викрали його особистість і виманили у багатих людей 55 мільйонів євро.

Шахрайство з телефоном було для того, щоб переконати багатих людей, зазвичай босів великих компаній або лідерів НУО, в тому, що вони повинні надавати фінансову допомогу секретних операцій Франції в боротьбі з тероризмом або звільненням заручників в Сирії. Вони обіцяли повернути гроші. У деяких випадках шахраї також організовували відеоконференції, під час яких вони надягали маску міністра.

Слідчі склали список з 150 осіб і організацій, з якими зв’язувалися два шахрая. У ньому э король Марокко, президент Габону, боси Тота і Венса, архієпископ Парижа.

Обвинувачені були спіймані в Україні під час підготовки чергової афери, для якої вони узурпували особистість принца Монако Альберта II, повідомляє БТА.

Шеклі був також засуджений до 7 років тюремного ув’язнення в 2015 році за шахрайство, в ході якого він подзвонив керівнику компанії і її співробітникам, бажаючи щоб йому переказали гроші. Під час винесення вироку він втік до Ізраїлю. Його історія надихнула режисера Паскаля Ельби, який зняв фільм «Я розраховую на тебе».

За співучасть у шахрайстві, крім двох обвинувачених, ще четверо були засуджені до 15 місяців випробувального терміну і 5 років позбавлення волі.