Кроки, зроблені в зв’язку з епідемією коронавируса в різних частинах світу

Влада Австрії оголосила, що заняття в усіх школах країни припинені, а національний музей закритий. Як повідомляють світові агентства, цей захід спрямований на запобігання поширенню нового коронавируса.

Всі школи переривають заняття з 16 березня до вихідних католицького Великодня (11-13 квітня). Батьки, у яких немає можливостей доглядати за дітьми, зможуть відправляти своїх дітей у віці до 14 років в школи. Тим часом у студентів будуть цифрові уроки під час цІєї несподіваного відпустки. Влада закликає батьків не залишати своїх дітей з бабусею і дідусем через уразливість літніх людей до вірусу. На даний момент в Австрії 245 заражених новим коронавірусів.

Влада Барселони обмежує доступ до храму Саграда Фамілія, повідомляє ТАСС. В Іспанії понад 2200 осіб заразилися новим коронавірусів, і більше 50 померли.

Влада Ізраїлю закликали не збиратися в приміщенні в кількості, більше 100 чоловік. Дана міра може вплинути на синагоги. Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху заявив, що початок навчального року може бути відкладен, повідомляє DPA. У країні зареєстровано 82 випадки нової коронавирусной інфекції.

Агентство Рейтер повідомило, що Саудівська Аравія оголосила про закриття кінотеатрів.

Ліван повідомляє, що друга людина, заражена коронавірусрм померла. У країні 61 підтверджений випадок захворювання. У померлого було хронічне захворювання, йому 55 років, він не їздив за кордон, але знаходився в контакті з подорожуючими людьми, які також були інфіковані.

Як повідомляє ТАСС, Угорщина оголосила надзвичайний стан через поширення коронавируса в Європі. У країні 13 інфікованих. Угорщина також вводить прикордонні перевірки з Австрією, Словенією і Хорватією. Раніше в країні була оголошена заборона на збір більше 100 чоловік в приміщенні. Театри, музеї та кінотеатри повинні будуть дотримуватися його. Виняток становлять торгові центри та магазини.

В Африці Берег Слонової Кістки повідомив про перший випадок зараження. Це 45-річний чоловік, який заразився після поїздки в Італію.

У Сполучених Штатах Вашингтон забороняє збиратися в кількості понад 250 осіб, повідомляє Reuters. Міра впливає на спортивні заходи, концерти та інші культурні заходи. Відповідно до джерел, адміністрація Дональда Трампа обговорить нові обмеження на поїздки в європейські країни через пандемію коронавируса, повідомили світові агентства. Трамп також розглядає можливість оголошення надзвичайної ситуації в країні через коронавирус, що дозволить йому отримати федеральні кошти в розмірі до 40 мільярдів доларів для боротьби з поширенням вірусу, повідомляє Reuters. У Сполучених Штатах є випадки зараження в 36 штатах і федеральному окрузі Колумбія, в яких на даний момент загинуло близько 30 осіб.