У Португалії очікується сильний шторм і вітер до 120 км на годину

За інформацією Португальського інституту моря і атмосфери 21 грудня очікується, що через територію країни пройде буря Фаб’єн, яка буде супроводжуватися сильними опадами і вітрами. У деяких місцях швидкість вітру може досягати 120 км на годину. Мінтранс попереджає, що хвилювання очікується і на атлантичному узбережжі країни.

Португальська національна служба з надзвичайних ситуацій та цивільного захисту рекомендує: дотримуватися обережності і знижувати швидкість руху автотранспортних засобів, не проходити через затоплені райони через небезпеку падіння в отвори на дорозі або відкриті дренажні шахти; дотримуватися обережності при проходженні через простір з деревами через ризик падіння гілок і дерев; дотримуватися обережності при перетині прибережних річкових і океанських районів і по можливості, уникати проходу і перебування в цих районах через ризик затоплення; не займатися риболовлею, водними видами спорту або прогулянками вздовж узбережжя, в тому числі уникати паркування біля узбережжя.

Українським громадянам в Португалії рекомендується дотримуватися запобіжних заходів, перерахованих вище, і бути особливо уважними до стану метеорологічної обстановки, а також суворо дотримуватися конкретних вказівок португальської влади.

Актуальну інформацію про стан і прогнози розвитку метеорологічної обстановки можна знайти на веб-сайтах Португальського інституту моря і атмосфери і Національної служби з надзвичайних ситуацій і цивільного захисту. Телефон екстреної допомоги в Португалії – 112.