Французькі антитерористи затримали 10 людей за сплановані напади на політиків

“Французькі антитерористичні сили заарештували 10 осіб за підозрою в змові проти мечетей і політиків, у тому числі представника уряду”, – повідомило AFP джерело, близьке до розслідування.

За словами джерела, арешти 17-25-річних підозрюваних були здійснені в Парижі та на південному сході Франції в рамках розслідування ультраправими активістами.

За словами джерела, дев’ять чоловіків та жінка підозрюються у зв’язках з 21-річним Логаном Олександром Нісіном, колишнім ультраправим борцем з Action Francaise Provence, заарештованим у червні. Заарештована жінка – мати Нісіна.

Поліцейське розслідування виявило «намір вчинити акти насильства», деталі якого залишаються неясними, повідомило судове джерело, але це включає «місце відправлення культу, політика, мігранта, торговця наркотиками».

Інше джерело процитувало цільових політиків, таких як офіційний представник уряду Крістоф Кастанер та радикальний лівий лідер Жан-Люк Меланшон.

Представник Меланшона заявив, що колишнього кандидата у президенти «не було поінформовано, а його прохання про захист під час виборів до законодавчих органів було відхилено».

Підозрювані, затримані за звинуваченням у зв’язках із терористами, також підозрюються у змові проти мігрантів, а також проти мечетей. «Вони знаходилися на ранніх стадіях планування», – сказало джерело.

Ніссін був заарештований недалеко від Марселя 28 червня після оголошення про плани нападу на чорношкірих, джихадистів, мігрантів та покидьків.

Одне з джерел слідства повідомило, що слідчі встановили, що Нісін мав намір здійснити свої погрози.

Ніссін привернув увагу французької влади як адміністратор сторінки у Facebook, яка прославляє неонациста Андерса Брейвіка, який убив десятки людей у ​​2011 році в Норвегії.