Естонія оголосила про раптові військові навчання з влаштування колючого дроту на кордоні з Росією

“Уряд Естонії викликав 1700 резервістів для неоголошених навчань, які включатимуть встановлення загородження з колючого дроту вздовж 40 км кордону з Росією, оскільки міграційна криза у сусідній Білорусі посилюється”, – повідомляє Reuters.

Євросоюз звинуватив Білорусь у тому, що вона запровадила тисячі мігрантів із країн Близького Сходу та Африки і змусила їх перетнути кордон із державами-членами ЄС та НАТО, Польщею, Литвою та Латвією, у відповідь на санкції, вже введені проти Мінська. Білорусь заперечує навмисне розпалювання кризи.

Сусіди Білорусі ЄС, близький союзник Росії, попередили, що криза може призвести до військової конфронтації, оголошення надзвичайного стану та розміщення збройних сил поблизу її кордонів.

Естонія має схожу геополітичну історію з Литвою та Латвією, хоча вона не має кордону з Білоруссю.

За заявою уряду Естонії, раптові військові навчання триватимуть до 25 листопада та були скликані для перевірки швидкої реакції національного командування.

Згідно з заявою естонської поліції та прикордонників, резервісти допоможуть встановити 40 км колючого дроту в місцях вздовж кордону з Росією, де ризики незаконного перетину найвищі.

«Те, що відбувається у Польщі, Литві та Латвії, також потребує зміцнення прикордонної інфраструктури в Естонії», – сказав начальник поліції та прикордонної служби Ельмар Вахер.