Франція забороняє продаж другорядних товарів в гіпермаркетах

Прем’єр-міністр Франції Жан Кастекс оголосив, що в найближчі дні буде видано наказ, який забороняє крупним гіпермаркетам країни продавати товари, які не є предметами першої необхідності.

Мета заходів – уникнути недобросовісної конкуренції з невеликими магазинами в країні, які через ситуацію з пандемією і введеного в п’ятницю національного карантину змушені не працювати.

Рішення уряду було прийнято після зустрічі з Асоціацією малих магазинів. Кабінет Кастексу заборонив продаж книг в гіпермаркетах з наміром врятувати невеликі книжкові магазини країни, які також закрилися через пандемію COVID-19.

Кастекс сказав, що таке рішення виглядає справедливим, але припустив, що швидше за все, від ситуації виграють інтернет-магазини.

З іншого боку, невеликі продуктові магазини продовжують наполягати на тому, щоб держава дозволила їм відкритися знову. Але прем’єр-міністр Франції був непохитний у тому, що цього не може статися на даному етапі, оскільки зростання числа нових інфекцій занадто високе, але пообіцяв, що через кілька тижнів уряд оцінить ситуацію, і, якщо вона дозволить, власники невеликих магазинів зможуть відновити свій бізнес.

Прем’єр-міністр Франції також пообіцяв 20 мільярдів євро додаткової допомоги трейдерам, які були змушені закрити свої підприємства через пандемію.