У Туреччині заборонені танці і їжа на весіллях

Анатолійське агентство повідомило, що на тлі зростання числа смертей від коронавіруса Туреччина ввела нові вірусні обмеження по всій країні.

Міністерство внутрішніх справ розіслало циркуляр, в якому обмеження поширюються з 14 на всі 81 провінцію Туреччини.

З п’ятниці буде скорочено кількість великих зібрань, таких як весілля на відкритому повітрі і інші традиційні урочистості.

Тривалість весільної церемонії в Туреччині обмежена однією годиною, з забороною на танці і сервіровку столів їжею. Люди старше 65 і молодше 15 років, які не є родичами нареченого і нареченої в першого та другого ступеня споріднення, що не будуть допущені на весілля. По крайней мере, один державний службовець відвідає весільну церемонію, щоб дотримуватися заходів.

Раніше в середу міністр охорони здоров’я Фахретін Коджа заявив, що Туреччина переживає другий пік пандемії, оскільки за останні три дні кількість одноденних смертей зросла до більш ніж 40, що означає різке зростання.

На даний момент в Туреччині зареєстровано в цілому 6462 випадки смерті через COVID-19, і більше 246000 чоловік вилікувалися від хвороби. На даний час в країні зареєстровано близько 274 000 підтверджених випадків захворювання.