Росія попередила про страшні наслідки провокації на кшталт британського есмінця

Міністерство закордонних справ Росії попередило, що будь-хто, хто здійснить провокацію, подібну інциденту з британським есмінцем HMS Defender вчора (23 червня), зіткнеться з жахливими наслідками, як заявив заступник міністра закордонних справ Росії Сергій Рябков.

Рябков також сказав журналістам, що безпека Росії понад усе, додавши, що країна може апелювати до здорового глузду і закликати інші країни дотримуватися норм міжнародного права, але якщо така позиція не допоможе, Росія може використовувати свої збройні сили для захисту своїх кордону.

«Якщо наші західні колеги не зрозуміють слів, то ми можемо бомбити не тільки курс, але і ціль», – загрозливо додав він, маючи на увазі вчорашню подію.

Раніше прес-секретар МЗС Росії Марія Захарова заявила, що Москва вважає інцидент з британським есмінцем в Чорному морі грубою провокацією. Ймовірно, в найближчі дні британський посол буде викликаний в МЗС Росії.

Вчора Міноборони Росії оголосило, що Чорноморський флот і прикордонні служби витіснили корабель HMS Defender, який увійшов в територіальні води Росії.

За даними відомства, есмінець був попереджений про те, що в разі перетину державного кордону буде застосована зброя, але він не відповів. Тоді російський літак Су-24М справив «попереджувальне бомбардування» курсу британського корабля.

Після інциденту військовий аташе посольства Великобританії в Москві був викликаний до Міноборони Росії.

Тим часом міністр оборони Великобританії Бен Уоллес заявив, що російські кораблі спостерігали перехід есмінця в міжнародні води, оскільки він зазвичай переходив з Одеси до Грузії через Чорне море.