Ви збираєтеся поїхати до Єгипету – ознайомтеся з умовами в’їзду до країни

За даними Міністерства охорони здоров’я і народонаселення країни, повністю вакциновані іноземці від коронавіруса можуть в’їжджати до Єгипету без тестів ПЛР за умови, що вони нададуть сертифікат про вакцинацію на кордоні. «Це включає вакцини, схвалені Всесвітньою організацією охорони здоров’я (ВООЗ) і Єгипетським управлінням з лікарських засобів», – повідомив представник міністерства Аль Ахрам.

«В’їзд дозволено через 14 днів після отримання другої дози двухкомпонентної вакцини (Sputnik V, Pfizer, AstraZeneca, Moderna, Sinopharm, Sinovac) або через 14 днів після отримання першої дози однокомпонентной вакцини Джонсон&Джонсон. Сертифікати повинні містити QR-код і печатку офіційного органу. Ніяких виправлень, плям або доповнень не допускається», – йдеться в заяві міністерства охорони здоров’я.

Це передбачено для країн, де не розповсюджені мутуючі штами коронавіруса.

“Якщо мандрівник прибуває з однією з країн, де зареєстровані мутації (це включає Індію, Бангладеш, Пакистан, Бутан, М’янму, Непал, В’єтнам, Шрі-Ланку, Бразилію і деякі інші країни Латинської Америки), то навіть з сертифікатом про вакцинацію прибувшому необхідно зробити молекулярний експрес-тест на коронавірус в аеропорту. Якщо він виявиться позитивним, іноземний громадянин зобов’язаний провести повторний тест ПЛР. Якщо і цей тест виявиться позитивним, то вступає в силу протокол, згідно з яким інфікований поміщається у спеціально відведену лікарню”, – пояснили в міністерстві охорони здоров’я Єгипту.

У Єгипті ситуація з коронавірусом дещо стабілізувалася. Якщо в травні – початку червня щодня реєструвалося понад тисячу нових випадків зараження, то зараз середньодобовий приріст інфікованих знизився до 500 осіб. За останніми даними Міністерства охорони здоров’я країни, з початку пандемії виявлено понад 278 тисяч осіб, більш 206 тисяч повністю одужали, 15,9 тисячі осіб померли. За минулу добу від ускладнень померли 37 осіб.