Імміграція в Фінляндію

Крім Східної Європи, для міграції українців існують інші досить прості та цікаві напрямки. Наприклад, імміграція до Фінляндії може представляти інтерес для тих, хто виїжджає з України з кількох причин: географічна близькість, розвинена економіка та відсутність зайвої бюрократії.

Зміст

  1. Чому в Фінляндію
  2. Як виїхати
  3. Як отримати робочу візу

імміграція в Фінляндію 

Чому в Фінляндію

Фінляндія або Суомі давно зазначені в десятці популярних напрямків для мігрантів з України. Ще за радянських часів багато наших співвітчизників переїхали туди жити, завдяки чому в прикордонних і не тільки районах багато україномовного населення. Крім цього, країна близька нам своїми кліматичними та гастрономічними звичками. Завдяки подібності в менталітеті, іммігранти можуть не втрачати контакт з батьківщиною і тому не відчувають себе самотньо.

З іншого боку, Суомі є членом Європейського союзу, а тому отримання фінського громадянства дає переваги, доступні європейцям, зокрема, безперешкодне переміщення по всьому союзу.

Іншою причиною за імміграцію до Фінляндії з України каже її соціальний і економічний розвиток. Властивий європейським країнам високий рівень життя, можливості кар’єрного зростання і фінансового добробуту привабливі для мігрантів всіх країн.

Через відсутність складних процедур оформлення документів і зайвої прискіпливості з боку міграційної влади, вважається, що в фінському консульстві найпростіше отримати шенгенську візу. Це поширюється і на довгострокові візи.

Як виїхати

Для імміграції до Фінляндії необхідно отримати вид на проживання, який являє собою позначку в закордонному паспорті. Він різниться по можливому часу перебування:

  • тимчасовий;
  • безперервний;
  • постійний.

Яку позначку ви отримаєте залежить від причини та способу для імміграції, наприклад:

Перші два способи актуальні для тих у кого є або були родинні зв’язки з Суомі. В цьому випадку потрібно документально довести наявність родичів-репатріантів фінської національності. Для укладення шлюбу досить і звичайної шенгенської або гостьової візи, яку потім можна продовжити та поміняти на місці.

Як отримати робочу візу

Трудова еміграція в Фінляндію – спосіб, популярний серед мігрантів і важливий для країни в цілому. Згідно з останніми даними фінської статистики, число працездатного місцевого населення щорічно знижується, і поповнення здійснюється в основному коштом мігрантів.

Зміни в економіці привели до збільшення робочих місць в сфері соціальних послуг та охорони здоров’я. Тому список потрібних у 2018 році професій включає в основному:

  • молодших медичних працівників;
  • зубних лікарів;
  • соціальних працівників.

Також завжди є попит на робочі спеціальності: зварювальників, будівельників, електриків, водіїв автобусів.

З іншого боку, з робочим дозволом на проживання можна зайнятися підприємницькою діяльністю. Однак, спочатку потрібно як слід вивчити законодавство і ринок. Бізнес-імміграція часом обмежена, через віддаленість від інших розвинений держав Європейського Союзу та строгими законами. Також варто пам’ятати: – щоб знайти роботу в країні фінів, в першу чергу потрібно знати фінську або шведську мову.

Переїзд на постійне проживання до Фінляндії з України не має особливих складнощів. Однак, як і в інші країни ЄС, для імміграції потрібна вагома причина, хороша мотивація і трохи терпіння у вивченні мови.