Напруженість при переселенні мігрантів з табору під Парижем

Рано вранці французькі правоохоронні органи почали евакуацію величезного табору нелегальних мігрантів, розташованого на перетині шосе в Сен-Дені, де з початку серпня проживало понад 2000 чоловік.

Влада заявила, що мета операції полягала в тому, щоб «гарантувати безпеку і здоров’я» 2 000 мігрантів, але одна мігрантка висловила жаль з приводу того, що мало соціальних працівників або посередників, які могли б допомогти.

Операція з евакуації і розселення біженців і мігрантів в Іль-де-Франс почалася близько 7 години ранку в присутності великої кількості співробітників правоохоронних органів. Мігранти спокійно рушили до автобусів. За даними Французької асоціації біженців, минулої ночі в таборі перебувало близько 2400 чоловік. «Ці табори є неприйнятними», – заявив репортерам префект паризької поліції.

Близько тридцяти асоціацій і колективів солідарності з мігрантами засуджують «нескінченний і руйнівний цикл». «Сьогодні влада продовжує організовувати ці операції, тоді як попередні 65 виявилися неефективними, і єдиним ефектом було розігнати людей»,- йдеться в спільній заяві об’єднань.