Вкладники найбільшого українського банку можуть позбутися всіх зароблених грошей

В Україні вже до кінця року погрожує «лопнути» ще один комерційний банк. Так, у структури «ВТБ» виникли проблеми з ліквідністю. Під цим терміном розуміють дефіцит коштів на рахунках фінансової установи.

Зараз у «ВТБ» оголосили обмеження на зняття готівки. Крім того, ходять чутки, що фінансова структура вже подала прохання в Нацбанк про визнання його банкрутом.

 ВТБ

Читайте також: Українська влада взяла рекордно дорогі європейські кредити

Ситуацію навколо «ВТБ» посилило рішення одного зі столичних судів про арешт частині рахунків і ресурсів банку. Крім того, установа була змушена впродовж довгого часу згортати діяльність в Україні, що призвело до падіння показників прибутку.

Зараз адміністрація «ВТБ» не має можливості розпоряджатися активами і рахунками, а рахунки їхніх вкладників не доступні.

«Патовости» ситуації не приховує менеджмент банку, який готується до його банкрутства. Зараз клієнти «ВТБ» не втрачають надій на порятунок і виведення своїх коштів з арештованих рахунків.

НБУ контролює ситуацію, а його представники запевняють стурбованих вкладників, що їх гроші не пропадуть. Дані про можливу ліквідацію «ВТБ» будуть оголошені додатково протягом листопада-грудня цього року.

Джерело: www.eurabota.ua

08.11.2018