Реформа податкової системи США буде сприяти глобальному зростанню в 2018 році

У США, де місяць тому була прийнята комплексна податкова реформа незадовго до Різдва, МВФ в цьому році очікує зростання економіки на 2,5%.

 МВФ в этом году ожидает рост экономики на 2,5%Цей прогноз на 0,6% більше порівняно з прогнозом падіння, а на 2019 році прогнозується зростання на 2,7% (+ 0,4%).

Міжнародний валютний фонд (МВФ) в понеділок підняв свій глобальний прогноз зростання на 2018 рік, очікуючи позитивного короткострокового впливу податкової реформи США і більш стійких темпів зростання в країнах з розвиненою економікою.

«Близько 120 економік, на які припадає три чверті світового ВВП, зафіксували зростання у 2017 році, найпоширеніший у світі з 2010 року», – додає Вашингтонський інститут, який опублікував свої оновлені прогнози в день відкриття Давоського економічного форуму в Швейцарії.

Для Сполучених Штатів, за оцінками МВФ, більш низькі корпоративні податки повинні стимулювати інвестиції, які можуть перевести на 1,2 процентних пункту додаткового зростання до кінця 2020 року, одночасно стимулюючи зростання торговельних партнерів США, таких як Мексика.

У той же час оптимістичний у короткостроковій перспективі МВФ застеріг, можлива зміна глобальних економічних умов у середньостроковій перспективі, якщо країни не проведуть необхідні структурні реформи.

Джерело 7sur7.be
25.01.2018