Без іммігрантів число жителів Фінляндії давно б зменшилася

Фінляндії вдається зберігати приріст населення в першу чергу за рахунок людей, які переїжджають в країну на постійне місце проживання.

bez-immigrantov-chislo-zhiteley-finlyandii-davno-by-umenshilos

Згідно з оновленим статистичними даними, за першу половину 2018 року населення Фінляндії збільшилася на 5 тисяч чоловік. Нині в країні живе 5,5 мільйона чоловік. З січня по червень в Фінляндію на постійне місце проживання переїхала 17 тисяч іммігрантів. За цей же час з країни виїхало 8 тисяч осіб.

Тільки завдяки стабільній імміграції, населення Фінляндії не скорочується, а хоч трохи, але росте. Високий рівень життя, хороша оплата праці та відмінні соціальні стандарти мають вирішальне значення для людей із інших країн при прийнятті рішення переїхати жити в цю скандинавську країну.

Статистичні дані показують, що у Фінляндії щороку зменшується кількість новонароджених. За шість місяців 2018 року в країні народилося на півтори тисячі дітей менше, ніж за аналогічний період минулого року.

В цілому населення Європейського союзу в який входить Фінляндія, також збільшилася за рахунок іммігрантів і становить 513 мільйонів чоловік.