Влада Мадрида рекомендує носити маски, навіть удома

“Захисні маски слід носити навіть вдома, якщо ви перебуваєте з людьми, з якими не живете”,- заявив сьогодні місцевий чиновник з мадридського регіону, хоча він визнав, що така рекомендація не може бути нав’язана.

Іспанія вже ввела найсуворіші правила в Європі щодо носіння масок. У Мадриді вони є обов’язковими в усіх громадських місцях, якщо тільки люди не перебувають на вулиці і можуть триматися на відстані 1,5 метра.

У більшості районів країни необхідно носити маски незалежно від відстані, але немає правил носити їх вдома.

«В якості запобіжного заходу ми рекомендуємо носити маски в будинку, коли ви зустрічаєтеся з людьми, з якими ви не живете»,- заявив на прес-конференції головний спеціаліст з питань охорони здоров’я Мадрида Енріке Руїс Ескудеро.

«Ми вважаємо це важливим, тому що більшість осередків спалахують на сімейних або дружніх зустрічах і святах, де збираються люди, які не живуть разом»,- додав він.

Чиновник сказав, що кожен громадянин повинен носити маску на приватних зібраннях, додавши, що в Мадриді вони вже носять маски на відкритому повітрі, хоча це не є обов’язковим.

Район Мадрида був одним з найбільш постраждалих на піку пандемії, але в останні кілька тижнів було набагато менше нових випадків COVID-19, ніж в Каталонії і Арагоні, де було виявлено більшість нових осередків захворювання.