Пандемія зіпсувала Венеціанський карнавал другий рік поспіль

Цей вівторок мав стати днем ​​апогею карнавальних гулянь в місті каналів у Венеції, але COVID-19 другий рік поспіль домагається того, чого не вдалося чумі в 1300 році – скасування карнавалу.

У попередньому році Венеціанський карнавал був зупинений незабаром після його початку, і регіон Венето був одним з найбільш постраждалих від пандемії в Італії.

Цього року офіційні урочистості були скасовані, але венеціанці можуть гуляти по вулицям і каналам в своїх костюмах і масках, не пробираючись крізь натовпи туристів. Але повернення панування венеціанців в місті має ціну – збитки через відсутність відвідувачів оцінюються приблизно в 70 000 000 євро.

Хамід Седіги, виробник масок, здивований: «За 35 років роботи в цьому секторі я ніколи не бачив такого карнавалу».

“Для деяких відсутність туристів може бути перевагою”, – говорить Джанні де Луїджі, директор Міжнародного інституту художньої літератури. «Я думаю, що це позитивно, тому що місто зможе все продумати, бо останні карнавали були перенасиченими».

Чотири з половиною мільйони  іноземних туристів відвідували Венецію щороку до пандемії, і карнавали були ключовою датою.