Блумберг б’є рекорди за витратами на передвиборну кампанію

За даними Advertising Analytics, безпрецедентна сума найближчим часом перевищить попередній рекорд за витратами на передвиборну кампанію, який був встановлений Бараком Обамою в 2012 році.

«Блумберг побив рекорд витрат Обами на передвиборну компанію, встановлений в 2012 році, переверивши на 338,3 мільйонів доларів, що зробило його найдорожчим кандидатом за весь час», – сказали в групі.

Ці цифри включають тільки ту суму, яка була витрачена на традиційну трансляцію реклами на телебачення і радіо.

Блумберг, який був висунутий Демократичною партією, також значно випереджає в витратах на цифрову рекламу. Минулого тижня він витратив 14,5 млн. доларів тільки на рекламу в Facebook і Google – це більш ніж в 10 разів більше, ніж у всіх конкурентів-демократів разом узятих.

Загальна сума не включає витрати сторонніх груп, які формально не пов’язані з політичними партіями, але витрачають значні кошти протягом виборчого сезону для підтримки або протидії конкретним кандидатам.

За даними Responsive Center, протягом 2016 року витрати на Super PAC та інші групи, які можуть витрачати необмежені суми, але при цьому не можуть координувати свої дії з кампаніями, за інформацією від Центру за відповідальну політику, склали 1,4 мільярда доларів, повідомляє BGNES.