Австрія змінює умови прийому біженців

Якщо біженець хоче отримати притулок в Австрії, то тепер для цього треба заплатити 840 євро готівкою і здати мобільний телефон, такі жорсткі правила прийому нещодавно схвалив австрійський уряд.

Наплыв беженцев фото

Величезний наплив біженців, який спостерігався під час міграційного кризи, в результаті приніс більше 150 тисяч заяв про надання притулку.

Серед основних змін – внесення готівкою 840 євро, які будуть направлені на покриття витрат, пов’язаних з обробкою заяв бажаючих залишитися жити в Австрії. Обов’язкова здача телефонів потрібна для того, щоб звірити дані геолокаций і розповідь біженців, яким чином вони добиралися до Австрії. При встановленні факту перебування заявника на території іншої країни ЄС, біженець може бути відправлений назад.

Заявка на австрійське громадянство буде подаватися через 10 років постійного проживання в країні, на сьогоднішній день – це 6 років.

Міністр внутрішніх справ Герберт Кикль заявив, що його метою є «обмежувальний і підлягає виконанню закон про права іноземців», з тим щоб покласти край зловживанням системою притулку. Дані правила повинні бути проголосовані австрійським парламентом протягом наступних кількох тижнів.

Джерело: www.eurabota.ua