Як отримати навчальну візу в США

Студентам, яким випала можливість навчатися в Америці, слід знати, як отримати офіційну студентську візу для навчання в США – країні величезних можливостей. Тут знайдеться перспектива для професіоналів різних видів діяльності.

Вільні робочі місця зустрічаються в різних галузях: в педагогіці й науці, в кіноіндустрії й танцювальному мистецтві. Крім цього, Штати характеризуються високим рівнем життя і соціальним благополуччям місцевого населення, тому отримати вищу освіту в США – не просто престижно, але й корисно для молодих особистостей, які хочуть продуктивно працювати за кордоном.

Отримати вищу освіту в США фото

Є можливість працевлаштування і в Європі.

Для реєстрації знадобиться форма I20, висилають її поштою. Після отримання цього дозволу необхідно прибути в консульство за 4 місяці до початку навчального періоду, щоб записатися на співбесіду. Для обміну треба придбати форму DS-2019.

ЗМІСТ

  1. Програми США
  2. Візи в США
  3. Обмін студентами
  4. Співбесіда
  5. Як отримати студентську візу в США?
  6. Родинні зв’язки

Програми США

Для іноземних школярів навчання в Америці практично недоступне, але з 9 по 12 класи все-таки можна навчатися в Штатах. Студентська віза для школярів діє 12 місяців і продовжується за необхідності.

Щоб контролювати цей процес, американці використовують спеціальну систему SEVISпрограму, яка відстежує тих, хто навчається в Америці, та їхніх близьких родичів, перевіряє достовірність наданої документації. Після вступу і видачі візового дозволу слід перевірити, чи вписало консульство студента в цей реєстр. Переконавшись в цьому, можна бути впевненим в тому, що все зроблено правильно.

Візи до США

Згідно з імміграційним американським законодавством, щоб відвідати Сполучені Штати в статусі F-1 або M, потрібно мати на руках спеціальний документ.

Його можуть придбати не тільки учні вищої школи, а й школярі. Основна вимога – навчальна зайнятість повинна становити не менше 18 годин на тиждень. При меншій кількості необхідно оформляти туристичний візовий дозвіл у спрощеному режимі.

Для вивчення мови слід оформити студентську візу F-1. Студентам, які будуть отримувати тут професійну освіту, необхідно мати M-візу. З нею людям робітничих професій буде простіше знайти роботу.

Щоб записатися на співбесіду в Америці, знадобляться такі документи:

 Документи на співбесіду фото

  • заява зі спеціальним штрих-кодом;
  • онлайн-заявка із зазначенням номера закордонного паспорта;
  • свідоцтво про сплату держмита.

Іноземці мають можливість пройти не тільки основну освітню програму, але й факультативну практику в американському виші. Для цього потрібна спеціальна позначка у формі I20. Така студентська віза в США оформляється два рази. Перший – під час вступу на основний курс, другий – для проходження практики. При повторній подачі можна скористатися первинною формою I20. Також існує спрощена процедура повторного отримання візи в США без співбесіди.

Якщо іноземець виявив бажання перейти в іншу школу або виш, він повинен попередити про це Службу міграції. Перерва не більше 5 місяців можлива, але більший термін призводить до втрати візового статусу, після чого його доведеться отримувати заново.

Офіційне закордонне відрядження на будь-який термін не є підставою для позбавлення статусу, якщо перед виїздом буде пояснена причина. Тоді можна спокійно залишати країну, а після – продовжити навчання.

Студентська віза в Америку може видаватися необмежену кількість разів. Її доведеться постійно продовжувати, адже перша дійсна лише рік, друга – 3.

Обмін студентами

J1 – категорія, що охоплює людей спеціальностей, які включені в програму з обміну кадрами в галузі культури і науки. Такі проекти, як правило, непогано спонсоруються. При цьому фінансується не тільки навчання, а й оформлення документації.

Дітям до 21 років і подружжю, які є родичами власника офіційного дозволу, необхідно звернутися за J2-візою. Провідати заявника можна, маючи категорію В2. Якщо проект спонсоруємо державним урядом, то державний збір не стягується.

SEVIS – інтернет-система, в яку Міграційною службою США вносяться дані всіх нерезидентів, а також студентів за обміном.

Співбесіда

Документація, необхідна для проходження співбесіди:

  • сертифікати та дипломи про здобуття освіти;
  • міжнародні сертифікати, що підтверджують високий рівень знання англійської мови;
  • документи на підтвердження платоспроможності заявника.

J-категорія видається на 3 роки. Після закінчення терміну іноземець повертається додому. Подати прохання про оформлення робочого дозволу він зможе тільки через два роки. Бувають і

Як отримати студентську візу в США?

Потрібні такі папери:

  • заповнена за формою онлайн-заява;
  • закордонний паспорт, який повинен діяти ще 6 місяців після закінчення навчання;
  • кольорові фото розміром 50 на 50 на білому тлі;
  • документи на підтвердження сплати збору SEVIS і держмита.

Сума державного збору дорівнює 160 доларам, а SEVIS-збору – 200 доларам. Щоб оформити J-категорію, за все доведеться заплатити всього 180 доларів. Збори оплачуються на спеціальному сайті, в консульстві це зробити неможливо.

Після того, як будуть підготовлені всі папери, слід самостійно записатися на співбесіду.

Співбесіда для студентської візи в США

Співбесіда – обов’язковий етап. Знадобиться також пройти дактилоскопію пальців рук. Після успішного проходження цієї процедури паспорт пересилається через поштову службу.

У разі відмови іноземця повинні запросити в консульство для пояснень причини. Повторно провести цю процедуру можна, але перед цим слід перевірити всю документацію. Оплату доведеться провести ще раз. Краще зателефонувати навчальним закладам, банківським установам і домовитися з ними про підтвердження всього необхідного в разі виникнення такої необхідності.

На видачу необхідного документа може вплинути і те, який спосіб життя веде іноземець, його сімейний стан. Якщо студент бажає після закінчення навчання повернутися додому, він повинен мотивувати свій виїзд. Інакше є ризик залишитися нелегалом.

Громадянам України надавати потрібно тільки акуратно і чітко складену документацію, тому що консульські служби ретельно перевіряють інформацію про заявника. У разі виявлення неправдивих даних йому може загрожувати відмова з боку США і кримінальна відповідальність за законодавством рідної країни.

Серед фінансових паперів такі:

  • Виписки з банківських рахунків, квитанції про сплату проживання і навчання, ощадні книжки, будь-які документи, що підтверджують використання коштів. Оформляючи M-візу, заявник повинен здійснити оплату з персонального рахунку.
  • Спонсорувати навчання можуть тільки близькі родичі, для цього потрібно складене заздалегідь письмове підтвердження, де прописані всі зобов’язання. Це можуть бути такі папери: податкові декларації, депозити, наявність грошових коштів на банківських рахунках, довідка з роботи із зазначенням зайнятості та заробітної плати.

У відео розповідяється про те, як отримати студентську візу, які документи необхідно готувати та нюанси проходження співбесіди.

Родинні зв’язки

Чоловік, дружина або діти, яким ще немає 21 року (не повинні перебувати у шлюбі), теж отримують візову категорію. Але існує заборона на роботу для таких іноземців, й емігрувати в США завдяки учням у родичів не вийде. Щоб працевлаштуватися, необхідно отримати самостійний робочий дозвіл. Для батьків заявника такі умови не діють.

Члени сім’ї, які не проживають з власником візової категорії, можуть відвідати його за категорією В2.

Щоб оформити дозвіл, знадобляться:

  • папери на підтвердження родинних зв’язків (свідоцтво про народження дитини, укладення шлюбу);
  • заява на видачу документів (чоловік, дружина і дитина повинні подавати прохання разом, в іншому випадку кожному з них потрібно буде надати копію паспорта власника візового дозволу).

Як отримати студентську візову категорію в Сполучених Штатах Америки – питання, яке цікавить багатьох європейців. Серед них і жителі СНД. І все тому, що в Штатах є можливість швидко зробити блискучу кар’єру й отримувати хороші доходи. Багато талановитих людей знайшли себе тут.

Гадаємо, стаття буде цікавою і корисною для емігрантів. Бажаємо всім успіхів! Подорожуйте на здоров’я!