Туристичний сектор української економіки приніс у бюджет великі доходи

Туристичний сектор української економіки склав 1,5% внутрішнього валового продукту, повідомив заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Михайло Титарчук.

Заместитель министра экономического развития и торговли Украины Михаил Титарчук

За даними, озвученими високопоставленим чиновником туризм і суміжні з ним галузі економіки, а саме: сфера послуг, харчування, транспорт поповнили бюджет країни майже на 40 мільярдів гривень. При цьому у галузь було спрямовано близько 8 мільярдів гривень прямих інвестицій.

«Сьогодні туристична галузь в світовому ВВП становить близько 10%, тому нам є до чого прагнути», – зазначив Титарчук.

На думку заступника міністра, рік від року роль туристичного сектора економіки в частці валового внутрішнього продукту країни буде тільки зростати, оскільки на сьогодні цей сектор економіки демонструє один з найкращих показників динамічності розвитку.

«Лоукости – це локомотив української в’їзного туризму, ми бачимо, як все більше і більше в Україні приїжджає іноземних туристів, а з приходом Ryanair їх стане ще більше», – зазначив Титарчук.

За даними Держприкордонслужби, 2017 Україну відвідало понад 14,4 мільйона туристів з-за кордону. Найбільше – з Молдови, Білорусі та Польщі.

Джерело: www.eurabota.ua