У США створили маску, яка визначає чи інфікована людина коронавірусом

Американські експерти розробили захисну маску, по якій можна визначити, чи інфікована людина, що носить її, новим коронавірусом. Про це свідчить стаття, опублікована на сайті Массачусетського технологічного інституту (MIT).

Його фахівці разом зі своїми колегами з Гарвардського університету створили прототип маски з невеликим рухливим датчиком. Також його можна вшити, наприклад, в халат і інший одяг.

Датчик дає результати приблизно через півтори години носіння маски. Його можна включити в такий спосіб, щоб свідчення не було видно оточуючим. Ця можливість надається з метою конфіденційності.

Видання зазначає, що датчики цього типу почали розробляти кілька років тому. Раніше вони використовувалися для виявлення інфікованих вірусами Ебола і Зика. Його можна налаштувати на виявлення інших вірусів.

За даними Університету Джона Хопкінса, який збирає дані на основі інформації від федеральних і місцевих властей, з моменту спалаху коронавірусів заразилися понад 33,6 мільйона чоловік, і більше 604000 людей померли. За обома показниками країна посідає перше місце в світі.