Чеські зуби – під українським контролем

Українці все «щільніше» входять у повсякденне життя та економіку чехів. Так, згідно з даними опитувань, кожен десятий стоматолог в Чехії – громадянин України.

украинские стоматологи в Чехии

Дані статистики були опубліковані докторської палатою Чехії. У відомстві підрахували не тільки наших співвітчизників, здали тести на знання чеської і володіння спеціалізацією, але і тих, хто працює за «рідним» дипломів.

Дані дослідження включають в себе фахівців, які переїхали до Чехії у рамках реалізації «Проекту України», розпочатого в 2016 році.

Читайте також: Україна модернізує залізницю, але за чужий рахунок

З’ясувалося, що кожен десятий стоматолог, практикуючий в Чехії – українець. У країні працюють «інтегровані» в місцеве охорону здоров’я фахівці, так і ті, хто працює з українським нормам.

Відзначимо, що в Міністерстві охорони здоров’я Чехії заявили, що українські лікарі не несуть небезпеки чеському охорони здоров’я, навіть при відсутності зданих тестів на знання мови і володіння спеціальністю.

Переїхали до Чехії лікарі, включаючи стоматологів, які працюють під наглядом своїх чеських колег. Здати тести наші фахівці повинні протягом року практики в країні. Якщо вони не хочуть продовжувати роботу в Чехії або провалили іспити, то повинні будуть покинути країну.

Зазначимо, що стоматологи з України заробляють в Празі та інших великих містах країни від 1500 доларів на місяць.

Джерело: www.eurabota.ua

09.10.2018