Європейський центральний банк почав 24-місячний етап тестування цифрового євро

Керівний орган Європейського центрального банку (ЄЦБ) оголосив у середу, що він почав «дослідницьку фазу» 24-місячного проекту цифрової валюти євро, який буде вирішувати ключове питання, пов’язане з дизайном і поширенням такої валюти.

«Минуло дев’ять місяців з тих пір, як ми опублікували наш звіт про цифрове євро. За цей час ми провели подальший аналіз, поцікавилися думкою громадян і професіоналів і провели кілька експериментів з обнадійливими результатами», – сказала президент ЄЦБ Крістін Лагард.

«Наше завдання – забезпечити, щоб в цифрову епоху громадяни і підприємства продовжували мати доступ до найбезпечнішої форми грошей – грошей центрального банку», – додала Лагард.

Мета етапу тестування – вивчити потреби споживачів, щоб створити «b, доступну і ефективну форму цифрових грошей для центрального банку», яка дозволить уникнути ризиків для громадян єврозони і захистить їх конфіденційність, а також потенційний цифровий вплив євро на ринку і в економіці в цілому.

ЄЦБ буде тісно співпрацювати з представниками Європейського Союзу, щоб забезпечити відповідність валюти законодавству блоку.