Щонайменше семеро людей загинули в результаті вибуху терориста-смертника в Сомалі

Щонайменше семеро людей, в тому числі дитина, були вбиті і кілька поранені в результаті вибуху терориста-смертника в ресторані в столиці Сомалі, Могадішо. Як пояснили в міністерстві інформації Сомалі, вибух стався біля президентського палацу і Національного театру Могадішо, де тривають атаки через наявність важливих урядових будівель.

“Зловмисник напав на кількох урядовців, які пили каву в сусідньому ресторані. Не маючи доступу до приміщення, він вибухнув у дверях”, – повідомив поліцейський Алі Нура Ахмед, який перебував поруч з місцем події. Президентська охорона оточила територію, а служби екстреної допомоги доставили поранених до лікарні.

За даними поліції, на даний момент ситуація нормалізувалася. Пізніше поліція підтвердила загибель шести чоловік, не рахуючи нападника. Серед постраждалих – співробітник поліції, інші – мирні жителі. Не виключені нові смертельні випадки через тяжкий стан деяких поранених.

“Уряд засудив напад і заявив, що подвоїть операції проти джихадистської угруповання Аль-Шабаб для захисту цивільного населення”, – йдеться в заяві міністерства інформації.