Об’єднані Арабські Емірати виявили величезні родовища газу

Об’єднані Арабські Емірати (ОАЕ), провідні виробники в ОПЕК, оголосили про відкриття величезних газових родовищ, заявивши, що знахідка допоможе державі Перської затоки досягти самозабезпеченості, повідомляє France Press.

Державна нафтогазова компанія ОАЕ ADNOC заявила, що між Дубаї та Абу-Дабі, найбільшими містами в ОАЕ, було виявлено приблизно 2,2 трильйона кубометрів газу.

«Це нове відкриття підсилює мету країни по досягненню самозабезпеченості газом, яка дозволе реалізовувати великі проекти розвитку», – йдеться в повідомленні компанії.

Керівники Абу-Дабі і Дубая взяли участь в підписанні угоди між ADNOC та Офісом постачання Дубаї про розвідку і розробку покладів газу.

У листопаді Абу-Дабі оголосив про відкриття нових нафтових родовищ, розміром 7 млрд барелів, які збільшують загальний обсяг запасів нафти в ОАЕ до 105 мільярдів барелів – шостих за величиною в світі.

Об’єднані Арабські Емірати також оголосили про відкриття близько 1,6 трлн. кубометрів звичайного газу, що збільшує загальний обсяг покладів до 7,7 трлн. кубометрів, а також 4,6 трлн. кубометрів нетрадиційного газу.

Велика частина цих родовищ знаходиться в Абу-Дабі.

У заявах компанії не були вказані відомості про умови для початку експлуатації нових газових ресурсів або оціночної вартості проектів.

Дрібні поклади газу розташовані не дуже глибоко від поверхні, але потребують сучасних технологій для видобутку.

Видобутий газ буде поставлятися в Дубай, який в даний час імпортує більшу частину своїх потреб в газі з сусіднього Катару, який знаходиться під ембарго коаліції на чолі з Саудівською Аравією, в яку також входять ОАЕ.