Десятки людей зникли після того, як човен із мігрантами затонув біля острова у Греції

Величезна пошуково-рятувальна операція проводиться біля узбережжя грецького острова Фолегандрос після того, як човен із мігрантами затонув. Про це повідомила берегова охорона Греції.

Берегова охорона заявила, що врятувала 12 людей, включаючи дітей.

Але інформація про те, скільки саме людей було на човні, суперечлива: одні, хто вижив, вказували на 32 особи, тоді як інші казали, що на борту було близько 50 людей.

У пошуково-рятувальній операції взяли участь чотири катери берегової охорони, два вертольоти ВМФ і ВПС, військово-транспортний літак, п’ять прилеглих кораблів і три приватні кораблі.

Операція почалася після того, як берегова охорона отримала інформацію про те, що судно з мігрантами потрапило в біду на південь від острова, і в нього почала набиратися вода.

Ті, що вижили – семеро іракців, троє сирійців і двоє єгиптян – були доставлені в лікарню на острові Санторіні.

Загалом з 2015 року близько мільйона людей, переважно сирійські біженці, прибули до ЄС після переїзду на грецькі острови неподалік Туреччини.

Десятки біженців та мігрантів потонули в Егейському морі, намагаючись подолати небезпечну дорогу.

За даними УВКБ ООН, цього року до Греції прибуло близько 8 500 прохачів притулку, більшість з яких перетнули її північно-східний сухопутний кордон із Туреччиною.