Туристи в Туреччині повинні платити податок на безпеку

Тепер з туристів, що приїжджають до Туреччини, будуть стягувати додаткову плату за безпеку.

Починаючи з 1 січня 2019 року, уряд Туреччини за гарантування безпеки туристів, які приїжджають в країну, стягує додаткову плату – 1,5 євро з людини.

Головне управління державних аеропортів Туреччини оголосило про нову плату для туристів 19 грудня 2018 року, всього за два тижні до введення в дію. Коли мова йде про нові податки, державна машина працює дуже оперативно, назва країни значення не має.

Спочатку планувалося, що з кожного туриста на гарантування безпеки будуть стягувати 3 євро. Асоціація туристичних агентств Туреччини (Tursab) звернулася до міністра культури і туризму Мехмету Нурі Ерсойє з пропозицією знизити податок. Компроміс був знайдений досить швидко – податок зменшили вдвічі.

За заявою глави Tursab Фіруз Баликая, раптове введення податку принесло для туристичних операторів непередбачені витрати. З жовтня по грудень продано мільйони турпакетів. Зниження податку в два рази дозволить вийти з ситуації без особливих втрат.

Міністр культури і туризму заявив, що «в 2019 році ми продовжимо роботу по залученню більшої кількості іноземних туристів в нашу країну». Точніше не скажеш, тепер зацікавленість високопоставленого чиновника в кожного туриста збільшилася на півтора євро.

Нагадаємо, число туристів в Японії, які приїжджають з інших країн, перевищила 30 мільйонів осіб. Кількість мандрівників за останні 5 років збільшилася втричі.

Джерело: news.eurabota.ua

04.01.2019