Греція посилює контроль над своїм кордоном з Туреччиною

За словами офіційних осіб, Греція посилила прикордонне патрулювання після того, як Туреччина заявила, що більше не буде перешкоджати в’їзду біженців в Європу.

«Греція максимально посилила безпеку своїх сухопутних і морських кордонів», – сказало джерело в уряді.

Прикордонний патруль був подвоєний, і був зроблений загальний заклик до посилення бойової готовності, повідомило джерело в поліції.

«Все під контролем. Приводів для занепокоєння немає», – сказало джерело.

«Близько 300 осіб були помічені на турецькій стороні кордону в північно-східному регіоні Еврос, але ці цифри не рідкість», – сказав офіцер армії.

Високопоставлений турецький чиновник раніше заявив, що Анкара більше не буде закривати свої прикордонні ворота для біженців, які хочуть вирушити в Європу незабаром після вбивства 33 турецьких солдатів у результаті авіаудару в північній Сирії.

На додаток до сухопутної прикордонної групи турецька DHA повідомила, що інші мігранти прибули на узбережжя Айваджік в Чанаккалі, Західна Туреччина. Вони хочуть відправитися на грецький острів Лесбос на човні.

Репортери AFP кажуть, що прибув корабель з 15 афганцями на борту, включаючи декількох дітей.

Греція та її партнери по ЄС побоюються ще одного припливу сирійських біженців після того, як у 2015 році їх число перевалило за мільйон чоловік, перш ніж було досягнуто згоди між ЄС і Туреччиною про контроль над кількістю мігрантів і біженців.