ООН закликає Європу проявити солідарність з проблемами біженців

“Поліпшення погоди і погодних умов каже про нову хвилю біженців до Європи”, – повідомляє “Euronews”. За словами Верховного комісара ООН у справах біженців Філіппо Гранді, рішучість дій ЄС «буде мати вирішальне значення у вирішенні проблеми».

Після триденного візиту до Брюсселю він пояснив, що Європа повинна подвоїти свої зусилля з надання гуманітарної допомоги нужденним.

Але не всі в столиці спільноти згодні. «Нам потрібно покласти край цьому лицемірству», – сказав Жером Рів’єр, французький депутат Європарламенту від групи «Ідентичність і демократія». «Європа має вирішити безліч проблем, особливо в кінці кризи, викликаної пандемією. І ми повинні дуже люб’язно сказати цим людям, що вони не можуть в’їхати нелегально. І якщо вони це зроблять, вони не будуть можуть утвердитися на законних підставах “.

Гранді також вважає, що необхідна велика солідарність для розподілу біженців на європейському рівні, особливо після прибуття тисяч мігрантів на італійський острів Лампедуза в минулі вихідні.

Всі держави-члени повинні грати свою роль ефективно, але ЄС повинен також фінансувати цей розподіл, а не тільки повернення, незаконне видалення і передачу відповідальності за їх міграційну політику.

Остання пропозиція про міграцію від Європейської комісії все ще чекає узгодження. І ситуація потребує невідкладного вирішення, оскільки кризи в Афганістані та Лівії обіцяють залучити більше біженців.