Депутати Європарламенту хочуть, щоб ЄС був оголошений зоною свободи для ЛГБТ-спільноти

“Європейський парламент сьогодні обговорює пропозицію про прийняття резолюції про оголошення ЄС зоною свободи для членів ЛГБТ-спільноти. За повідомленнями світових агентств, ідея є реакцією на зони без ідеології ЛГБТ, заявлені сотнями польських муніципалітетів. Пропозиція по резолюції, яка не матиме обов’язкової сили, буде поставлена на голосування завтра депутатами Європарламенту”,- пише 24 Chassa.

Комісар Європейського союзу з питань рівноправності Хелена Далі висловила підтримку цієї ініціативи. Вона підкреслила, що в кількох країнах ЄС члени ЛГБТ-спільноти стикаються зі зростаючими нападками з боку держави на політиків, духовенство та інших громадських діячів. «ЄС повинен бути зоною свободи для всіх без винятку»,- сказала Далі.

Депутат Європарламенту Німеччини Террі Рейнтке, співголова спеціальної групи по ЛГБТ-спільноти, що представила проект резолюції, підкреслила, що цей документ є першим кроком.«Ми знаємо, що наше життя все ще в небезпеці, що наші права обмежені, наша свобода задушена в багатьох місцях в ЄС», – сказала вона, додавши, що битва ще далека від перемоги.

Кілька депутатів Європарламенту згадали недавнє вбивство в Бельгії 40-річного гомосексуаліста, забитого до смерті в парку.