Проросійська опозиція в Україні запускає процедуру імпічменту президента

Проросійська опозиційна платформа України “За життя” ініціює імпічмент президенту Володимиру Зеленському. Причина – указ президента про закриття деяких українських телеканалів.

Вадим Рабінович, співголова опозиційною платформи “За життя”, заявив з трибуни Верховної Ради, що Зеленський завдав удар демократії і свободи слова в саме серце.

«Ми маємо намір провести у Верховній Раді збір підписів і почати процедуру відсторонення нашого глави держави від влади в установленому законом порядку. Ця людина утискає демократію в нашій країні»,- додав Рабінович.

Напруженість у Верховній Раді загострилася після указу президента Зеленського, який схвалив рішення Ради безпеки і оборони про введення економічних санкцій терміном на 5 років проти телеканалів “112-Україна”, “NewsWoo” і “ZIK”.

Всі ці телеканали належать News News Media – медіа-холдингу Віктора Медведчука, який також є головою Політради опозиційної платформи “За життя”.

Медведчук близький до скинутого в 2014 році президента Віктора Януковича, а також є особистим другом президента Росії Володимира Путіна, який є хрещеним батьком його дочки.

“Телеканали, співвласниками яких є Віктор Медведчук та олігарх Ігор Коломойський, звинувачуються в поширенні російської пропаганди та дезінформації”, – повідомляє адміністрація президента.

В указі президента, підписаному вчора ввечері, відзначено, що санкції включають блокування активів, запобігання виведенню капіталу з країни, призупинення виконання економічних і фінансових зобов’язань, відклик або призупинення дії ліцензій перерахованих каналів. Таким чином, вони не можуть вести трансляцію по телебаченню.

«Телеканали, які потрапили під санкції, фінансувалися Росією і займалися проросійської пропагандою»,  заявив сьогодні Володимир Зеленський.