Росія закрила свої кордони для іноземців, що прибувають з Ірану та Південної Кореї

Російський уряд розпорядився тимчасово припинити в’їзд іноземних громадян з Ірану та Південної Кореї. Ці заходи були прийняті для захисту від поширення нового коронавірусу, повідомляють російські ЗМІ.

Звільнення іранських громадян через державний кордон Росії призупинено сьогодні з півночі. Обмеження поширюються на тих, хто приїжджає в Росію на роботу, навчання, а також в особистих, туристичних і транзитних цілях.

Крім того, МЗС Росії припиняє видачу відповідних віз іранцям, а міністерство внутрішніх справ роботизує видачу запрошень і дозволів на роботу.

Російська влада також обмежує в’їзд іноземних громадян з Південної Кореї літаком, за винятком аеропорту Шереметьєво в Москві. Ця заборона не поширюється на громадян країн Євразійського економічного союзу, екіпажі літаків, офіційні делегації, а також на тих, кому дозволено проживати в Росії.

Вчора російська влада наклала тимчасову заборону на регулярні та чартерні рейси до Ірану і Південної Кореї. Заборона не поширюється на Аерофлот, Mahan Air і Korean Air. Вони будуть літати в Іран та Південну Корею і назад тільки через термінал Шереметьєво F.

Згідно з останніми даними, число заражених коронавірусом в Китаї вже перевищила 78 000 осіб, понад 2700 померли і близько 36 000 були вилікувані.

Більше 3500 осіб заразилися новим коронавірусом за межами Китаю, 57 людей померли. У Росії було зареєстровано два випадки коронавірусу, обидва у людей, які приїхали з Китаю.