У Москві чоловік застрелив двох людей і кількох поранив

За словами мера російської столиці Сергія Собяніна, двох людей було вбито після того, як озброєний злочинець відкрив вогонь по центру обслуговування населення в Москві.

«Внаслідок обстрілу невідомою особою дві людини загинули і троє отримали поранення», – написав Собянін у Twitter, додавши, що стрільця затримано.

За його словами, інцидент стався у багатофункціональному урядовому центрі на південному сході міста.

Собянін запевнив, що «лікарі роблять усе можливе, аби допомогти пораненим».

Російські інформаційні агенції з посиланням на джерела в МВС заявили, що в результаті обстрілу постраждала дитина.

За фактом розстрілу російські слідчі порушили карну справу.

За даними джерела ТАРС у правоохоронних органах, чоловік витягнув зброю і почав стріляти внаслідок конфлікту, який виник через прохання охоронців центру одягнути маску. ТАРС додає, що двоє застрелених – це співробітник центру та відвідувач.

Масові розстріли в Росії відносно рідкісні, але країну вразили дві трагічні розправи – одна в школі, інша в університеті – цього року, що спонукало законодавчий орган посилити закони про контроль над вогнепальною зброєю.

Крім того, відомі й інші подібні інциденти. Під час стрілянини у 2019 році озброєний чоловік відкрив вогонь біля штаб-квартири контррозвідки ФСБ у центрі Москви, вбивши офіцера та поранивши п’ятьох людей.

У листопаді 2020 року 20-річний солдат убив трьох своїх колег на військовій базі неподалік Воронежа. Під час аналогічного нападу у 2019 році молодий призовник застрелив вісім військовослужбовців.