Путін Макрону в День взяття Бастилії: розмова з Францією про стабільність в Європі

Президент Росії Володимир Путін в середу привітав свого французького колегу Еммануеля Макрона з національним святом, зазначивши, що діалог між двома країнами забезпечує стабільність на європейському континенті, повідомляє ТАСС.

«Відносини між нашими країнами мають багату історію і великі перспективи і традиційно відіграють важливу роль в згладжуванні поточних питань міжнародного та регіонального порядку денного», – пояснив Путін.

Путін також висловив упевненість, що «розвиток конструктивного двостороннього діалогу та партнерства в протидії загрозам і викликам сучасності буде повністю відповідати інтересам народів Росії і Франції і сприятиме зміцненню стабільності і взаєморозуміння на європейському континенті».

14 липня Франція відзначає Національний день, який відзначається з 1790 року в річницю Дня взяття Бастилії.

В честь цього на Єлисейських полях проводиться традиційний військовий парад, в якому беруть участь 4,4 тисячі солдатів, десятки літаків, вертольотів і бронетехніки.

Гасло цьогорічного параду – «Підкорити майбутнє», має на увазі боротьбу країни з коронавірусом і боротьбу армії з радикальними ісламістськими угрупованнями, її підготовку «до більш інтенсивним бойових дій з опорою на нове обладнання і нові технології».