Жозеп Боррель: Наступні два тижні можуть стати вирішальними для закінчення війни

“Відносини з Росією та можливі нові санкції сьогодні є гарячою темою для всього ЄС. Не секрет: деякі держави-члени наполягають на різкішому тоні і навіть ембарго на постачання російських енергоносіїв, нехай навіть тимчасовому, тоді як інші держави-члени стурбовані впливом таких санкцій на громадян Європи”, – заявив верховний представник ЄС Жозеп Боррель.

“Наступні два тижні можуть стати вирішальними для результату війни”, – спрогнозував глава європейської дипломатії і заявив, що Союз продовжить підтримку української армії.

«Ми посилаємо Україні зброю, і результат війни точно не такий, як очікував Кремль. Українці можуть зазнавати великих втрат, але ми продовжимо підтримувати Україну та чинити тиск на Росію», – додав він.

“Нові санкції спрямовані на збитки для Росії, а не для громадян Європи”, – це відповідь державам-членам, які не сприймають ідею ембарго на постачання російських енергоносіїв, навіть тимчасово.

Вони вважають, що це вплине на європейську економіку і в цьому немає необхідності.

“Вчора ввечері президенти Зеленський і Байден продемонстрували трансатлантичну єдність, що є важливим посланням для Росії”, – заявив прем’єр-міністр Бельгії Олександр де Кроо.

Сьогодні на зустрічі президента США Джо Байдена та президента ЄС Урсули фон дер Ляйєн обговорюються спільні дії Європи та США.